FAQ

Veelgestelde vragen

Algemeen

Mijn account

Waar kan ik de Didiyo app downloaden?

De Didiyo app is beschikbaar voor iOS en Android. Als je in de appstore zoekt op “Didiyo”, dan kun je de app direct gratis downloaden.

Hoe open ik een Didiyo account?

Download de gratis Didiyo app via de appstores voor iOS of Android. Als je zoekt op “Didiyo”, krijg je de app direct in beeld. Als je de Didiyo app voor het eerst opstart, dien je je te registreren. Klik hiervoor op “Geen account? Maak gratis een account aan”. Vul de gegevens op het scherm in en klik op “Registreren”. Vul in het scherm van “Bezorgadres” je standaard bezorgadres in. Kies daarna een van de supermarkten uit de lijst om online te kunnen bestellen.

Is Didiyo een supermarkt?

Nee, Didiyo is een online platform waarop je bestel-, betaal-, en bezorgdiensten afneemt. De supermarkten die bij ons zijn aangesloten, maken gebruik van ons platform. Je doet je boodschappen dus bij de supermarkt die je kiest in de app.

Waarom vind ik op de app voornamelijk Turkse, Surinaamse, Marokkaanse of Poolse buurtwinkels?

De grote, bekende supermarkten hebben hun eigen apps. Hetzelfde geldt voor grote bezorgdiensten. Wat Didiyo uniek maakt, is dat het assortiment van de aangesloten buurtsupers voor een groot deel bestaat uit authentieke etnische producten die je meestal nergens anders vindt. Dus wil je iets bijzonders, dan maakt Didiyo het je makkelijk!

Mijn account

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat moet ik doen?

Neem contact met ons op 

Hoe kan ik mijn wachtwoord aanpassen?

Als je ingelogd bent op de Didiyo app, klik je op . Kies voor “Account” en daarna op “Wachtwoord wijzigen”. Vul eerst je huidige wachtwoord in en vul daarna je nieuwe wachtwoord in. Klik vervolgens op “Opslaan”.

 

Hoe kan ik mijn gegevens aanpassen?

Als je ingelogd bent op de Didiyo app, klik je op “Account” en vervolgens op “Persoonlijke informatie”. Nu kun je je voor- en achternaam, e-mailadres en telefoonnummer wijzigen. Klik op “Opslaan” om de wijzigingen te bewaren.

Waar kan ik terecht met een vraag of klacht over een product of de bezorging?

Neem voor je vragen over een product of de levering contact op met de supermarkt waar je hebt besteld.

Bestellen

Bezorgen

Hoe plaats ik een bestelling?

Start de Didiyo app en kies je favoriete supermarkt uit de lijst. Blader door de hoofd- en subgroepen om de producten van de supermarkt te zien. Klik op “+” om het product toe te voegen aan je mandje of op “-” om het product uit je mandje te verwijderen. Door op het mandje te klikken, zie je alle producten die je hebt toegevoegd. Controleer je bestelling en klik op “Naar de kassa”. Kies je bezorgdatum en selecteer een aflevermoment uit de lijst. Vul eventuele opmerking in voor de supermarkt. Onder het kopje “Bezorgadres” kun je eventueel een ander bezorgadres kiezen. Klik nog een keer op het knopje “Naar de kassa” om te betalen. Je gaat nu naar het betaalscherm van Mollie. Na het afronden van de betaling, krijg je een melding dat de bestelling succesvol is afgerond.

 

Waar kan ik mijn bestelling terugzien?

Als je op de Didiyo app ingelogd bent, klik je op het icoontje. Klik vervolgens op “Mijn bestellingen”. Nu zie je al je bestellingen in beeld. Klik op de order om deze uit te klappen.

 

Hoe kan ik een bestelling herhalen?

Als je ingelogd bent op de Didiyo app, klik je op het icoontje. Klik vervolgens op “Mijn bestellingen”. Nu zie je al je bestellingen in beeld. Klik op “Reorder” om een eerdere order te herplaatsen.

 

Tot hoe laat kan ik bestellen?

Via de Didiyo app kun je 24/7 bestellen. Je bestelling wordt door de betreffende supermarkt zo snel mogelijk in behandeling genomen. Je ontvangt een pushbericht wanneer je bestelling in behandeling is genomen.

Wat is het minimum bestelbedrag?

Het minimumbedrag voor een bestelling wordt bepaald door de gekozen supermarkt in de Didiyo app. In de lijst met de supermarkten vind je de bedragen. Of klik op je favoriete supermarkt in de lijst en klik vervolgens op “i” voor meer informatie over bezorgkosten en openingstijden.

Op welke manieren kan ik betalen?

Je kunt betalen voor je boodschappen met iDeal of creditcard. De betaling is versleuteld, dus helemaal veilig.

Kan ik mijn bestelling na betalen wijzigen of annuleren?

Op dit moment is het nog niet mogelijk om een reeds geplaatste bestelling te wijzigen of te annuleren.

Bezorgen

Wat zijn de bezorgkosten?

De bezorgkosten worden door de supermarkt waar jij online je boodschappen doet bepaald. De bezorgkosten vind je in de lijst met de supermarkten. Het bezorgbedrag wordt naast het auto icoontje in de lijst van de supermarkten weergegeven.

Wat zijn de bezorgtijden?

De bezorgtijden worden bepaald door de supermarkt waar jij je boodschappen bestelt. De meeste supermarkten hanteren een tijdslot van 2 uur. Bij het bestellen kun je zelf een tijdslot kiezen.

 

Hoe kan ik meerdere bezorgadressen toevoegen?

Als je ingelogd bent op de Didiyo app, klik je op , klik vervolgens op “Bezorgadres”. Je standaard bezorgadres kun je aanpassen door op het adres te klikken. Klik vervolgens boven in het scherm op “Voeg een nieuw afleveradres toe” om een nieuw bezorgadres toe te voegen.

 

Kan ik eenmalig op een ander adres laten bezorgen?

Ja, dat kan! Als je ingelogd bent, klik je op . Klik vervolgens op “Bezorgadres”. Je bezorgadres kun je aanpassen door op het adres te klikken.

 

Ik ga verhuizen, waar kan ik mijn adres wijzigen?

Als je ingelogd bent op de Didiyo app, klik je op , en klik vervolgens op “Bezorgadres”. Je standaard bezorgadres kun je aanpassen door op het adres te klikken. Nu kun je je standaard adres wijzigen.

 

Wie bezorgt mijn boodschappen?

Je bestelde boodschappen worden bezorgd door een medewerker van de supermarkt waar jij hebt besteld of een bezorger van Didiyo. De bezorger is herkenbaar aan de speciale Didiyo kleding en rijdt op een Didiyo scooter, Didiyo elektrische tuktuk of in een bestelauto van de supermarkt.

Hoe laat komt de bezorger?

De bezorger komt in het tijdslot dat je hebt gekozen bij het plaatsen van je bestelling. Je ontvangt een automatische pushbericht op je mobiel zodra de bezorger onderweg is.